Ραντεβού : 2373 105383 | 6994 256400 |
Expand search form
ΕλληνικάΕλληνικά

Γιατί το μασάζ μας κάνει να αισθανόμαστε ωραία ;

Γιατί το μασάζ μας κάνει να αισθανόμαστε ωραία

Δεν είναι μυστικό ότι τα μασάζ μας κάνουν να αισθανόμαστε ωραία, αλλά έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί είναι τόσο χαλαρωτικά;

Έρευνες δείχνουν ότι το μασάζ πυροδοτεί ένα σύνολο βιολογικών διεργασιών που ανακουφίζουν από το ψυχικό και σωματικό στρες. Είναι μια πραγματικά ολιστική θεραπεία που βελτιώνει τόσο τη σωματική όσο και τη συναισθηματική λειτουργία.

Οι θεραπείες μασάζ είναι εκπληκτικές για τους εξής λόγους:

Το μασάζ πυροδοτεί την απελευθέρωση σεροτονίνης και ντοπαμίνης

Ο εγκέφαλος απελευθερώνει αυτές τις δύο ορμόνες κατά τη διάρκεια του μασάζ. Η σεροτονίνη και η ντοπαμίνη μερικές φορές αναφέρονται ως «ορμόνες της ευτυχίας», καθώς μειώνουν το άγχος και βελτιώνουν τη διάθεση. Τα χαμηλά επίπεδα σεροτονίνης συνδέονται με την κατάθλιψη.

Το μασάζ μειώνει τα επίπεδα κορτιζόλης στο σώμα

Όταν είμαστε υπό πίεση, το σώμα μας απελευθερώνει κορτιζόλη. Γνωστή ως «η ορμόνη του στρες», η κορτιζόλη συμβάλλει στα συναισθήματα του άγχους και του φόβου. Επομένως, μειώνοντας τα επίπεδα κορτιζόλης, το μασάζ μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε πιο ήρεμοι μέσα σε λίγα λεπτά.

Το μασάζ διεγείρει τη δραστηριότητα των πνευμόνων

Η θεραπεία μασάζ λειτουργεί μέσω της διέγερσης του πνευμονογαστρικού νεύρου. Αυτό το νεύρο, το οποίο ελέγχει πολλές σωματικές λειτουργίες από τον καρδιακό ρυθμό έως την πέψη, είναι πολύ ευαίσθητο στην αφή. Όταν το πνευμονογαστρικό νεύρο διεγείρεται μέσω των υποδοχέων του δέρματος, ο καρδιακός ρυθμός μειώνεται, η αρτηριακή πίεση πέφτει και η παραγωγή κορτιζόλης επιβραδύνεται.


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ

Marina Liva
20/01/2022
Έχω μείνει πολύ ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες του κέντρου. Ωραίος χώρος και άψογες υπηρεσίες
Spiros Akrivakis
19/01/2022
Θα το συνιστούσα σε όλους καθώς το περιβάλλον είναι πολύ φιλικό, η εξυπηρέτηση ήταν καταπληκτική και σου προσφέρει μία αξέχαστη και χαλαρωτική εμπειρία
Stelios Boulios
12/12/2021
Πολύ καλές υπηρεσίες. Ευχαριστώ πολύ.
Peter Hartleib
03/09/2021
Sehr gutes Team bis bald . Grüße aus Deutschland Peter
Maria Keramarou
17/08/2021
Nice experience with knowlegable staff.