Ραντεβού : 2373 105383 | 6994 256400 |
Expand search form
ΕλληνικάΕλληνικά

Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε μασάζ;

Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε μασάζ

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το μασάζ ωφελεί την ψυχική και σωματική σας υγεία. Πόσο συχνά όμως πρέπει να κάνετε κράτηση για θεραπεία;

Ωστόσο, η ιδανική συχνότητα μασάζ είναι ένα θέμα που δεν έχει μελετηθεί καθόλου. Οι περισσότερες δοκιμές περιλαμβάνουν μία συνεδρία την εβδομάδα, αντί να συγκρίνουν διάφορες συχνότητες σε πειραματικές συνθήκες.

Ευτυχώς, υπάρχουν μερικές τυπικές συστάσεις. Υπάρχουν επίσης πολλά κομμάτια χρήσιμης έρευνας που μπορούμε να αναζητήσουμε για καθοδήγηση. Εν ολίγοις, η ιδανική συχνότητα εξαρτάται από τους στόχους θεραπείας και τη συνολική υγεία σας.

Εάν είστε γενικά υγιείς

Μία φορά το μήνα είναι η τυπική σύσταση. Αυτό θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τα στρες και τις πιέσεις της καθημερινής ζωής. Εάν αντιμετωπίσετε ένα δύσκολο κομμάτι στην προσωπική ή επαγγελματική σας ζωή, μπορείτε να αυξήσετε προσωρινά τη συχνότητα.

Αν είσαι αθλητής

Σε περιόδους εντατικής προπόνησης, ένα ή δύο μασάζ την εβδομάδα θα είναι χρήσιμα για τη διατήρηση της ευελιξίας και την πρόληψη τραυματισμών. Εάν το πρόγραμμά σας μειωθεί σε ένταση, μία ή δύο φορές το μήνα θα είναι επαρκής.

Εάν έχετε τραυματισμό

Οι εβδομαδιαίες συνεδρίες είναι καλύτερες κατά τη φάση της επούλωσης. Με την καθοδήγηση μας, μπορείτε στη συνέχεια να παρατείνετε το χρόνο μεταξύ των θεραπειών.

Εάν έχετε χρόνιο πόνο

Ο μακροχρόνιος πόνος δεν μπορεί να επιλυθεί κατά τη διάρκεια μιας μόνο συνεδρίας. Έρευνα με άτομα που υποφέρουν από χρόνιο πόνο στον αυχένα έχει δείξει ότι δύο ή τρία μασάζ την εβδομάδα είναι ιδανικά. Καθώς ο πόνος υποχωρεί, θα χρειαστείτε λιγότερο συχνές συνεδρίες.

Αν δουλεύεις γραφείο

Το να κάθεσαι στο γραφείο όλη μέρα μπορεί να οδηγήσει σε χρόνια ένταση και κακή στάση του σώματος. Επομένως, ένα μηνιαίο ή εβδομαδιαίο μασάζ θα πρέπει να αποτελεί μέρος της ρουτίνας αυτοεξυπηρέτησής σας.

Εάν έχετε αϋπνία

Ένα εβδομαδιαίο μασάζ θα βελτιώσει τον ύπνο σας και θα διευκολύνει τη χαλάρωση. Το μασάζ ενεργοποιεί το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα, μειώνοντας την ένταση σε όλο το σώμα.

Τα οφέλη του μασάζ είναι αθροιστικά. Εάν διατηρείτε μια ρουτίνα μασάζ αλλά στη συνέχεια σταματήσετε να λαμβάνετε θεραπεία, ίσως χρειαστεί να ξεκινήσετε από την αρχή.


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ

Marina Liva
20/01/2022
Έχω μείνει πολύ ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες του κέντρου. Ωραίος χώρος και άψογες υπηρεσίες
Spiros Akrivakis
19/01/2022
Θα το συνιστούσα σε όλους καθώς το περιβάλλον είναι πολύ φιλικό, η εξυπηρέτηση ήταν καταπληκτική και σου προσφέρει μία αξέχαστη και χαλαρωτική εμπειρία
Stelios Boulios
12/12/2021
Πολύ καλές υπηρεσίες. Ευχαριστώ πολύ.
Peter Hartleib
03/09/2021
Sehr gutes Team bis bald . Grüße aus Deutschland Peter
Maria Keramarou
17/08/2021
Nice experience with knowlegable staff.